Thursday, July 30, 2009

Endnu én...

Det er sket før - at jeg har skrevet om seje kvinder, jeg kender.
Nu kommer der én til.
Sina.
Hun er lidt et Fund - hvilket også er navnet på hendes biks, som normalt er at finde i Fredensgade 72 i Århus, men som under World Outgames er rykket til One Love City ved Den Sorte Diamant i KBH. Her har hun i Büro Detours´ forrygende byggeri til anledningen for en uge rykket Fund - butikken med lækkert second hand og dygtigt design til KBH. Der er altid fine ting og skæve detaljer at pifte op med, og så er det, at hun udover øje for de fine, funky ting også har hundrede andre projekter igang med upcoming kunstnere, DJ´s og designere.

Denne uge er det så KBH, der har glæde af hendes boblende kreativitet og evne til at samle stinkende dygtige folk omkring sig - og mens man nyder DJ´s balkangroves, cappucino fra "min" gamle Sigfreds Kaffebar fra Århus, kan man falde i svime over de forrygende flexende mannequinner i Fund og stikke hovedet ind i Firoozeh´s container med fin fin videoinstallationskunst med kys og kys..
- dejligt at komme hjem til Århus uden at forlade KBH!

Tuesday, July 28, 2009

When I was 17..

Det bedste da jeg var 17
var impuls og opfindsomhed
for at få 10 minutter i en togkupé sammen
på den strækning, vore rejser mødtes
på det jyske jernbanenet
om det betød omveje
ventertider på døde stationer
Bedst var
det værste: tre minutters forsinkelse
føltes som år
og at glimtet af ham i mylderet
gav rystelser af richter-dimensioner

Det bedste er
ikke at være for gammel til at tælle
hvor mange gange man skal sove indtil...
At købe gaver
og høre sig selv sige ord
der ikke stammer fra ens egen bog
Bedst er det at gå i hans bukser
At drømme frem
le
ville
Det er det bedste
og lidt vil være godt

Saturday, July 25, 2009

Nautilus

For a moment I was brought back to last summer´s adventurous day on the Sound at the submarine Nautilus as my friend made me aware of a TV program about Peter and his submarines.
So I cant go to bed, just watch the program and dream of another exiting invitation..

Monday, July 20, 2009

Undskyld Hr. - hvad er tårnet for ét?

- "Det er Dragørs gamle lodsstation, som blev bygget i 1910, fordi man byggede DragørFortet så stort, at det skyggede for det gamle og mindre lodstårn" - så klog kan man blive, når man spørger de gamle mænd ved "Dragør Folkeuniversitet" = bænken under tårnet. Og ellers kan man jo bare ikke lade være at begejstres over stokroser, gyder, kutterskilte og japansk grillbar med stegt flæsk og persillesovs.
Og så til sidst for ikke at svømme helt væk i idylen - en ristet med det hele i Tårnby foran Netto, DRkraner og ind til flere emner for et antropologisk feltstudie af de originale amagergensere
Alt sammen 11 km fra København - fantastisk mandag i regnvejr.

Sunday, July 19, 2009

MG og BedestemorDidde-træk

Heldigvis har MG´en ikke så stramme tørklæderegler som Dansk Folkepartis Hjemmeværn.
(Opmærksomme familiære læsere vil i øvrigt nok se en væsentlig lighed med Bedstemor Didde, selvom jumpen er blevet automobiliseret siden)

Friday, July 17, 2009

Far vel

Den kære, gamle kloge kone, hende med trætop-huset, som jeg altid har syntes, var helt fortryllende - både konen og så det, at hun rent faktisk har et hus oppe i træeerne et brændekomfur og bevis fra Frk. Jespersens pigeskole, alverdens kulturpersonligheder, børn, mænd og hårdt slid og humor i én farverig historie
som, siden jeg mødte hende, altid har været at finde i en perle for enden af indkørslen og Valdes velkomst...hende, der sidder på køkkenbordet i vinduet med sin Fussi-te, taler og tænker og ligner alt andet end mig og så alligevel
hun er på vej. Ingen ved hvorhen. Men farvel til skurvognen redt med store hvide dundyner og tanker om svenske skove
Farvel til det lille hus. Fuglen flytter med, tror jegmen jeg ved ikke, hvor den skal op igen - det vilde er, at hun heller ikke ved det! Konen er det modigste, jeg kender. Det er tid til at bryde op, skære ind til benet - og så gør hun det.
Respekt. De fleste ville skide i bukserne over tanken - og det gør hun sikkert også mellem tårer, flyttekasser og lettelse - OG hun gør det.
Og hvad gør jeg? Bliver stum af hendes mod og styrke og lidt stolt og omsorgs-agtig - og så bliver jeg tung om hjertet af at vide, at det sted, hvor jeg altid ånder fred, så snart huset tager i mod, og Valde vælter mig omkuld - at det ikke venter mig mere.
Men konen - hun er der endnu. I bilen et sted med vapsen på bagsædet og verdens mindste campingvogn på slæb. På vej.

Måske er 60´erne de nye 20´ere? Måske er det derfor, vi, med mere end 30 år mellem os, er så godt som jævnaldrene?

Wednesday, July 8, 2009

Divas - check´m out

What was meant to be a short visit at the library to get a book turned out to be the best coincidential surprise - my favourite musician Mads Mouritz played the guitar in the backyard as a companion for Disa, an Icelandic vocal.
Waaaauw - a voice, check her out.
And speaking of checking out - Er de sjældne is playing at Skuespilhuset Friday night - Lone Hørslev is still my favourite poet pt, behind the lyrics on the new album.

Monday, July 6, 2009

Sunday, July 5, 2009

Sammenhængen mellem sko og jazz



Hermed videregives empirien indsamlet under Copenhagen Jazzfestival, bedøm selv

Moments of weekend

View from a pirate party a SushiSaturdaySummerNight at a stolen balcony with cremant and Mette


View from a Sunday where the weather finally makes a warm cappucino the perfect choice, where the roastery is an external living room welcoming me and the Sunday with wellknown faces and cosy chats. A phonecall from faraway cools down my cappucino and deepends the smile.
I´m ready for another 7-day-work week.

Friday, July 3, 2009

El Dorado moment

Fredag er en fest...

.. når en langsom spelt/durum-dej venter på at blive til noget, da jeg møder ind i køkkenet 06.15, og den blir ikke ødelagt af, at 2. hævning efterlader bollerne som overkørt af et tog - for krummen er stadig præcis så kornagtig i smagen som jeg kan li´, de store brød hæver som de skal - og allerbedst: Weekenden venter 13.30 efter en times cykeltur langs Dyrehaven og Øresund.
Selv den kedelige disciplin "pålægstallerkner til aftensmad" bliver lidt af en fest, som helt sikkert vil blive værdsat i aften af de små hoveder. Men til den tid er jeg tjekket ud til en jazzet solitude-weekend med sol, bobler og København. Velbekomme!

Followers