Friday, November 26, 2010

Fotokunst

Tjek lige disse ufatteligt smukke billeder på Lystegning
Der er en hel serie sort/hvid Århus havn - et sted jeg elsker, men alligevel aldrig har set i dét lys, som Hr. Bang fanger igen og igen på Lystegning.dk

Sunday, November 14, 2010

Agnes Obel - go with the flow

Down by the water the riverbed/
Somebody calls you somebody says/
Swim with the current and float away/
down by the river everyday


I am caught by the lyrics of "Down by the Riverside" - it´s the mantra of my life at the moment. To let go. To go with the flow and stop struggling against it. Hopefully I´ll float away tonight during the concert at Copenhagen Jazz House. The rainy weather and the Sunday mood seem to be the perfect scenery for this melancholic up-coming artist.

Listen: Udvalgte sange-spilleliste af Agnes Obel

Saturday, November 13, 2010

Hildegard og AB Riesling

Hvem skulle ha´ troet det? Jeg var også selv lidt overrasket, da jeg i sommers var helt væk i romanen "Hildegard", for var jeg virkelig færdig med at kaste op og sværge, at jeg i hvert fald ikke kendte noget til nogen, og at jeg var så færdig med teologi?
Åbenbart. For det var et fint møde. Mellem mig og Hildegard i romanen. Mellem mig og min gamle bagage af kirkehistorie, fransk klosterliv og kontemplativ praksis. Og det gjorde godt.
Dét, jeg taler om er en blanding af romanen "Hildegard" af Anne Lise Marstrand Jørgensen og af mine tidligere kapitler af teologistudier og kristne barnesko. Og som det forhåbentlig fremgår, så var det et fint miks, der på tidspunkter kunne forveksles med begyndende dans eller måske noget så alvorsmættet som forsoning.
I hvert fald var begejstringen stor, da jeg en dag på Nørrebrogade så en reklame for "Hildegard II". Hurra, hun har gjort det igen! Hende, som jeg ikke aner, hvem er, men som på forunderlig vis skriver, så jeg ikke får noget galt i halsen, men finder de fine sider frem fra gemmerne, hvor de har været hermetisk lukket inde.

Idag gik jeg så forbi en uoverskuelig kø foran Bogforum takket være en venindes VIPbillet og lige ind på Litteratursidens stand, hvor Anne Lise Marstrand Jørgensen fortalte om sin Hildegard. Mit bogbudget var for længst skredet, men jeg måtte have fat i nummer to, og nu ligger den her og lokker. Jeg overvejer nu, om den skal spares op og forsøde min jul, men ved simpelthen ikke, om jeg kan vente.
I venteværelset ligger efter idag nu også Per Olov Enquist og Thea Mikkelsen og Mette Møller med Blance og Marie og Den kreative kraft i innovationsledelse og venter på, at jeg giver efter og kaster mig over dem.

Men pensum råber. Og jeg er jo så velsignet, at det også lokker og rykker i mig.
Dejlig lørdag. Afsluttet med en øko RIesling, der ikke lever op til forventningerne, men som nu var ok-selskab for den honningglaserede laks.

Friday, November 12, 2010

Endelig


"Det bedste er at gi op omsider og pludselig mærke det hele begynde"
Søren Ulrik Thomsen

Thursday, November 4, 2010

FortorvsMove


På vej fra ghettoen hen til Irma forventer jeg mig normalt ikke noget særligt. Det er så ikke helt normalt idag, hvor jeg forgæves forsøgte at passere en lav, tæt fyr, der blev ved at passe tempoet ind efter mig. Jeg kastede et blik på ham, som han hapsede og kastede sig ud i et for formiddagen og mig ret imponerende move:

"Bor du også her"

- ja

"Giver du ikke et kram?"

- Øh hvad siger du?

"Vil du slet ikke give et kram, eller bare sådan hilse rigtigt?"

- Jo det kan du tro ( jeg stak ham hånden og præsenterede mig)

"Hej Dorte, du er dejlig. Jeg hedder Omar" (han beholdt hånden og kyssede den ihærdigt)

- Hej Omar

"Hvorfor giver du mig ikke et kram?"

- Fordi jeg ikke lige krammer fremmede mænd

"Jamen jeg elsker dig Dorte, hvis du giver mig et kram, så går jeg"

- Nej Omar

"Nå, men så farvel dejlige Dorte"

The Erotic man


Guess my shoe was the most erotic that night. Sorry Leth.

Tuesday, November 2, 2010

What the...


It´s not that I have never seen a truck from "Beitostølen Anlegg A/S" full of snow before. In fact it´s a very common sight when the family is on winterholiday at Beitostølen.

But at Rådhuspladsen in the centre of Copenhagen Tuesday night on my way home from work?

Monday, November 1, 2010

What makes me happy



is to realise that the barista is still here somewhere in the organizational office.

Followers