Thursday, February 17, 2011

Svanemøllens hemmelige minaret


Glædes og undres disse dage dagligt over, at dette minaret-agtige tårn ved Svanemøllen Station endnu ikke er blevet udvist af landet af Langballe.

3 comments:

Madame said...

Ja, det må du nok sige - han ved nok ikke, det er der ...
Sikke en yndefuld skønhed!

Dot said...

Han er jo optaget af at forklare os, at "de andre" hverken kan stave eller læse... ;-) Og ja, det er så smukt, og jeg aner ikke, hvad det er!?? Hvilket giver plads til fantasien.

Anonymous said...

Svanemøllen, S-togsstation og bykvarter i den nordøstlige del af Københavns Kommune, hvor jernbanen føres under Strandvejen.

Her stod en vindmølle, der senere suppleredes med dampkraft. Dens øverste del brændte i 1892, mens underdelen, et værtshus, der benyttedes af tyske tropper, blev saboteret i 1944.

Ved siden af ligger en kloakpumpestation, hvis udluftningstårn er udformet som en minaret (1906). På et stort opfyldt område (1911-18) findes et villakvarter, remise- og rangerarealer samt Svanemølleværket. Nedenfor ligger Danmarks største lystbådehavn. Juni 2010 blev Svanemøllestranden indviet. Stranden er en kunstigt anlagt strand tegnet af Thing & Wainø landskabsarkitekter, White arkitekter og Rambøll ingeniører.

Followers